Nieuws uit de vastgoedwereld

Wat u als (ver)koper of (ver)huurder zeker moet weten over de huidige vastgoedwereld? Dat leest u hier!
 1. Vastgoednieuws

  Nationale Bank opent deur voor woonlening aan 100 procent

  Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein moet een regeling uitwerken met de banken en de verzekeraars om woonleningen ook mogelijk te maken voor mensen zonder eigen kapitaal.

  Lees meer
 2. Vastgoednieuws

  Sociale leningen van overheid minder populair omdat banken goedkoper zijn

  Voor het eerst sinds lang heeft de Vlaamse regering zowaar een overschot op het budget voor de sociale leningen. De reden? Veel banken bieden op dit moment goedkopere leningen aan dan de overheid. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

  Lees meer
 3. Vastgoednieuws

  Lenen voor een woning? Dit bepaalt hoeveel u kunt lenen

  Vaak is het kopen van een huis de belangrijkste financiële beslissing uit uw leven. De meeste mensen slaan daarom aan het 'shoppen' bij verschillende banken in de buurt. Maar vergis u niet: die banken beslissen uiteindelijk zelf hoeveel geld ze u maximaal lenen. Hun beslissing baseren ze voornamelijk op basis van deze vier factoren.

  Lees meer
 4. Nieuws Vastgoed

  Wanneer is een huurcontract van korte duur interessant?

  De huurmarkt ziet een terugkeer van jonge tweeverdieners. Ze moeten langer sparen om een eigen woning te kunnen kopen en huren daarom, vaak zonder op voorhand te weten hoe lang.

  Lees meer
 5. Vastgoednieuws

  Vastgoedkwaliteit: fictie of realiteit?

  Iedere makelaar staat onder druk om optimaal te presteren voor zijn klanten. Er wordt meer verwacht, snellere verkopen, hogere prijzen en bovenal op kortere termijn. Maar de expertise van de makelaar gaat hand in hand met de beschikbare tijd die hij heeft om zijn panden grondig te gaan inschatten, analyseren en optimaliseren.

  Lees meer
 6. Vastgoednieuws

  Asbestinventaris verplicht bij verkoop van woning

  Bij de verkoop van een woning komt er binnenkort een extra verpliching bij.

  Lees meer
 7. Vastgoednieuws

  Verplichte archeologienota bij bouwaanvraag eenvoudiger

  Vanaf 1 januari werd de archeologienota sneller, eenvoudiger en goedkoper gemaakt. De Vlaamse Regering heeft de nota herwerkt na een reeks klachten.

  Lees meer
 8. Vastgoednieuws

  Burenpremie voor wie samen renoveert

  Vanaf 1 januari 2017 kan wie samen met zijn buren minstens tien woningen in dezelfde straat of wijk energiezuiniger maakt, een premie krijgen.

  Lees meer
 9. Vastgoednieuws

  Waarom staat een huis te lang te koop?

  Vanaf wanneer spreken we van te lang?”
  Wie zijn woning te koop aanbiedt, wil liefst alles zo snel mogelijk in kannen en kruiken hebben. En terecht, de eerste dagen en weken dat een pand te koop staat, zijn vaak cruciaal. De verkoopkansen van een woning dalen na de eerste maand. Lukt het niet meteen, dan hoeft men zich niet ongerust te maken.

  Lees meer