Nieuws uit de vastgoedwereld

Wat u als (ver)koper of (ver)huurder zeker moet weten over de huidige vastgoedwereld? Dat leest u hier!
 1. Nieuws Vastgoed

  Verborgen gebreken aan je woning: wat nu?

  Je zal het maar voorhebben. Koop je de woning van je dromen en blijken er na een tijdje verborgen gebreken op te duiken. Niet fijn, want je kon natuurlijk niet weten wat er achter de muren of in het plafond zat. Maar wat zijn nu juist verborgen gebreken en hoe kun je alsnog actie ondernemen?

  Lees meer
 2. Nieuws Vastgoed

  Te koop: één van de duurste huizen van het land

  Wie genoeg geld op zijn spaarrekening heeft staan, kan momenteel bieden op een van de duurste woningen van het land. In het Square du Bois, of het 'miljardenkwartier', staat een herenhuis te koop met een startprijs van 2,5 miljoen euro. Een koopje, want je krijgt er acht slaapkamers, bijna evenveel badkamers, een spa met stoombad, solarium, jacuzzi, bar en zwembad voor.

  Lees meer
 3. Nieuws Vastgoed

  'Een woning schatten is geen exacte wetenschap'

  Volgens de jongste editie van de Notarisbarometer zijn de vastgoedprijzen het voorbije kwartaal weer gestegen. Dat zijn ongetwijfeld interessante statistieken voor de vastgoedsector, maar kopers en verkopers houden daar het beste niet te veel rekening mee. Zulke algemene cijfers zeggen niets over de waarde van hun specifieke woning, zegt Hendrik Tanghe van aankoopmakelaar Vinta.

  Lees meer
 4. Vastgoednieuws

  Huurder kan nu ook kortlopend huurcontract stopzetten

  Onder het nieuwe Vlaamse Huurdecreet kunnen ook huurcontracten van een, twee of drie jaar vroegertijdig worden stopgezet door de huurder.

  Lees meer
 5. Vastgoednieuws

  Ook bij vertrek huurder wordt plaatsbeschrijving verplicht

  Om het aantal discussies in te perken over welke schade een vertrekkende huurder moet vergoeden, kunnen huurder en verhuurder binnenkort ook op het eind van het huurcontract een plaatsbeschrijving eisen.

  Lees meer
 6. Vastgoednieuws

  Huurwaarborg gaat van twee naar drie maanden

  De Vlaamse regering trekt de huurwaarborg op van twee naar drie maanden.

  Lees meer
 7. Vastgoednieuws

  Is het een goed idee om mijn kinderen elke maand een vast bedrag te geven voor de aflossing van hun lening?

  Mijn drie volwassen kinderen zitten in de fase van kopen en/of verbouwen van een woning. Jammer genoeg heb ik geen financiële reserve om hen daarin te ondersteunen door hen elk een stevige geldsom te geven. Nu bedacht ik dat het wel financieel haalbaar moet zijn om hen elke maand bijvoorbeeld 200 euro te geven zodat ze meer kunnen afbetalen en dus een grotere lening kunnen aangaan. Is dit een goed idee? Of zitten er financiële of juridische addertjes onder het gras?

  Lees meer
 8. Vastgoednieuws

  Vier manieren om niet in de problemen te komen met je lening

  Klaar om je woondroom te realiseren en een huis te bouwen of te kopen? Dan sta je wellicht ook voor de moeilijke keuze om een goede hypotheeklening te vinden. En dat houdt meer in dat het opsporen van het laagste tarief.

  Lees meer
 9. Vastgoednieuws

  Door een kronkel in de wetgeving staan Heidi en Jeroen binnenkort op straat

  Als ze niet snel een oplossing vinden, staan Heidi, Jeroen en hun twee kinderen binnen veertien dagen op straat. Ze kochten een huis, zegden hun huur op maar nu krijgt een sociale woningmaatschappij voorkooprecht. “Dit is een ramp”, zegt het gezin.

  Lees meer
 10. Vastgoednieuws

  6 redenen om je huis te verkopen via een vastgoedmakelaar

  Een huis of een appartement verkopen is niet alleen een belangrijke stap in uw leven, het is ook een stap die u wellicht geen tien keer zal zetten. Net omdat het zo'n uitzonderlijke gebeurtenis is voelen veel mensen die hun woning willen verkopen zich al snel overdonderd door alles wat bij zo'n verkoop komt kijken. Geen toeval dus dat een ruime meerderheid van de verkopers er uiteindelijk voor kiest zich te laten begeleiden door een professional. Erkende vastgoedmakelaars kunnen een sleutelrol spelen bij het vlot afhandelen van een vastgoedverkoop. Dit zijn zes goede redenen waarom verkopers met een makelaar een streepje voor hebben.

  Lees meer
 11. Vastgoednieuws

  De bestemming van mijn grond wijzigt, wat nu?

  De publicatie van de 'boskaart' bracht veel opschudding mee, bij politici én bij burgers. Eigenaars dreigden niet langer te kunnen bouwen op hun bouwgrond. De boskaart is nu wel van de baan, maar bestemmingswijzigingen blijven mogelijk.

  Lees meer
 12. Vastgoednieuws

  Welke huurwaarborg mag u wel en niet vragen?

  Verhuurders moeten de regels voor de huurwaarborg beter naleven zodat huurders die waarborg makkelijker kunnen betalen. Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans plant daarvoor maatregelen.

  Lees meer