Nieuws uit de vastgoedwereld

Wat u als (ver)koper of (ver)huurder zeker moet weten over de huidige vastgoedwereld? Dat leest u hier!
 1. Rente laagste peil

  Rente om te lenen voor een huis op laagste peil ooit!

  De rente om te lenen voor een huis staat op het laagste peil ooit. Dat meldt De Standaard. Een woonlening herfinancieren is echter niet voor iedereen interessant.

  Lees meer
 2. Woningpas

  Uw huis heeft een woningpas!

  Bent u al op de hoogte van de nieuwe “woningpas”? Vanaf 1/01/2019 heeft elke woning gelegen in Vlaanderen een digitaal ‘paspoort’. In dit paspoort staat alle (overheids)informatie van uw woning. Via woningpas.vlaanderen.be kan u het paspoort van uw woning terugvinden.

  Lees meer
 3. Nieuws in vastgoedland

  2019 is coming… Wat verandert er in vastgoedland?

  Iedereen is in feeststemming, Kerstmis is gepasseerd en we kijken reikhalzend uit naar oudejaarsavond! Op 1 januari 2019 veranderen we van jaartal, maar wat verandert er allemaal in vastgoedland? Wij bundelen voor u de belangrijkste wijzigingen.

  Lees meer
 4. Voorkooprecht True

  Koper heeft voorkooprecht op uw droomhuis. Wat nu?

  Het zal u maar overkomen: na lang zoeken hebt u eindelijk de woning van uw dromen gevonden, u bereikt met de verkoper een akkoord over de prijs en tekent samen zelfs een compromis. Maar er rust een voorkooprecht op de woning, waardoor een derde partij voorrang heeft om de woning aan te kopen. Die derde partij kan een particulier zijn, maar ook een overheid of een socialehuisvestingsmaatschappij.

  Lees meer
 5. Vastgoednieuws

  Hervorming registratierechten kent niet alleen winnaars

  Een lager standaardtarief van 7 in plaats van 10 procent. De Vlaamse regering koppelt de registratierechten los van het verouderde kadastrale inkomen om het kopen van gezinswoningen betaalbaarder te maken. Maar de hervorming levert ook verliezers op.

  Lees meer
 6. Nieuws Vastgoed

  Registratierechten voor alle gezinswoningen naar 7 procent (maar wel compensatie voor kleine huizen)

  Wanneer iemand in de toekomst een gezinswoning koopt, zal die daar sowieso 7 procent registratierechten op moeten betalen. Dat heeft de Vlaamse regering vannacht beslist, zo verneemt VRT NWS. Er komt wel een compensatie voor kleinere huizen. Voor een tweede huis zal er meer moeten worden betaald.

  Lees meer
 7. Nieuws Vastgoed

  Hypotheekrente duikt omlaag

  De hypotheekrente staat op haar laagste punt van dit jaar en is nog maar een fractie verwijderd van het diepterecord.

  Lees meer
 8. Nieuws Vastgoed

  Huis gekocht? Claim uw cadeaus bij de overheid!

  De aankoop van een huis betekent een serieuze aanslag op uw spaargeld. Bovendien gaat u wellicht een lening aan om het complete bedrag te kunnen betalen. Via de fiscale voordelen en premies die de overheid biedt, kunt u die last wat verlichten. Er liggen heel wat voordelen voor het grijpen. Mis ze niet!

  Lees meer
 9. Nieuws Vastgoed

  Klein en groot beschrijf verdwijnt in Vlaanderen

  ‘Het is de bedoeling naar één tarief te gaan voor de registratierechten dat niet meer afhankelijk is van het kadastraal inkomen (KI), maar van de aankoopprijs.’ Dat zegt Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) zaterdag in De Tijd.

  Lees meer
 10. Nieuws Vastgoed

  Wacht niet langer om een lening af te sluiten

  Wie over een klein spaarpotje beschikt en toch van plan was een huis te kopen, moet die aankoop niet meer uitstellen. Niet alleen stijgen de woningprijzen, ook de rente gaat omhoog.

  Lees meer
 11. Nieuws Vastgoed

  Dit is het Schoonste Gebouw van Antwerpen

  Architectenwoning Walter Van den Broeck en De Roma mogen zich twee jaar lang ‘Het Schoonste Gebouw’ van Antwerpen noemen. Het kleinschalige privé-initiatief Architectenwoning Walter Van den Broeck wist de vakjury sterk te bekoren en werd door haar uitgeroepen tot Het Schoonste Gebouw 2017. De Roma wist meer dan de helft van de totaal uitgebrachte stemmen in de wacht te slepen en is dus duidelijk de publiekslieveling. Beide winnaars krijgen een prijs van 4000 euro.

  Lees meer
 12. Nieuws Vastgoed

  Is een eigen huis wel een goede investering voor u?

  Voor veel Belgen is het verwerven van een eigen huis de beste investering die ze kunnen doen. Wie een huishuur moet betalen, ziet zijn geld immers verdwijnen in de zakken van een huisbaas en dat, bij manier van spreken, tot in de eeuwigheid. Maar is een eigen huis wel echt die goede belegging? Hoe groot is het rendement van een eigen woning trouwens?

  Lees meer