Nieuws uit de vastgoedwereld

Wat u als (ver)koper of (ver)huurder zeker moet weten over de huidige vastgoedwereld? Dat leest u hier.
 1. Nieuw Registratierechten

  Hervorming registratierechten kent niet alleen winnaars

  Een lager standaardtarief van 7 in plaats van 10 procent. De Vlaamse regering koppelt de registratierechten los van het verouderde kadastrale inkomen om het kopen van gezinswoningen betaalbaarder te maken. Maar de hervorming levert ook verliezers op.

  Lees meer
 2. Registratierechten

  Registratierechten voor alle gezinswoningen naar 7 procent (maar wel compensatie voor kleine huizen)

  Wanneer iemand in de toekomst een gezinswoning koopt, zal die daar sowieso 7 procent registratierechten op moeten betalen. Dat heeft de Vlaamse regering vannacht beslist, zo verneemt VRT NWS. Er komt wel een compensatie voor kleinere huizen. Voor een tweede huis zal er meer moeten worden betaald.

  Lees meer
 3. woning verkocht

  Hypotheekrente duikt omlaag

  De hypotheekrente staat op haar laagste punt van dit jaar en is nog maar een fractie verwijderd van het diepterecord.

  Lees meer
 4. Premies bij aankoop woning

  Huis gekocht? Claim uw cadeaus bij de overheid!

  De aankoop van een huis betekent een serieuze aanslag op uw spaargeld. Bovendien gaat u wellicht een lening aan om het complete bedrag te kunnen betalen. Via de fiscale voordelen en premies die de overheid biedt, kunt u die last wat verlichten. Er liggen heel wat voordelen voor het grijpen. Mis ze niet!

  Lees meer
 5. Klein en groot beschrijf

  Klein en groot beschrijf verdwijnt in Vlaanderen

  ‘Het is de bedoeling naar één tarief te gaan voor de registratierechten dat niet meer afhankelijk is van het kadastraal inkomen (KI), maar van de aankoopprijs.’ Dat zegt Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) zaterdag in De Tijd.

  Lees meer
 6. Woning kopen in Geel via Stef Proost

  Wacht niet langer om een lening af te sluiten

  Wie over een klein spaarpotje beschikt en toch van plan was een huis te kopen, moet die aankoop niet meer uitstellen. Niet alleen stijgen de woningprijzen, ook de rente gaat omhoog.

  Lees meer
 7. Roma Antwerpen Schoonste Gebouw

  Dit is het Schoonste Gebouw van Antwerpen

  Architectenwoning Walter Van den Broeck en De Roma mogen zich twee jaar lang ‘Het Schoonste Gebouw’ van Antwerpen noemen. Het kleinschalige privé-initiatief Architectenwoning Walter Van den Broeck wist de vakjury sterk te bekoren en werd door haar uitgeroepen tot Het Schoonste Gebouw 2017. De Roma wist meer dan de helft van de totaal uitgebrachte stemmen in de wacht te slepen en is dus duidelijk de publiekslieveling. Beide winnaars krijgen een prijs van 4000 euro.

  Lees meer
 8. Eigen woning

  Is een eigen huis wel een goede investering voor u?

  Voor veel Belgen is het verwerven van een eigen huis de beste investering die ze kunnen doen. Wie een huishuur moet betalen, ziet zijn geld immers verdwijnen in de zakken van een huisbaas en dat, bij manier van spreken, tot in de eeuwigheid. Maar is een eigen huis wel echt die goede belegging? Hoe groot is het rendement van een eigen woning trouwens?

  Lees meer
 9. informatieplicht bij vastgoed

  Informatieverplichtingen bij verkopen van vastgoed

  Wie een huis, appartement of een bepaalde woning te koop of te huur stelt in vorm van publiciteit kijkt best even of er een bepaalde informatieplicht aan te pas moet komen. Zo is er de ruimtelijke ordening voor stedenbouw, de overstromingsgevoeligheid en het EPC.

  Lees meer
 10. Verborgen gebrek aan woning

  Verborgen gebreken aan je woning: wat nu?

  Je zal het maar voorhebben. Koop je de woning van je dromen en blijken er na een tijdje verborgen gebreken op te duiken. Niet fijn, want je kon natuurlijk niet weten wat er achter de muren of in het plafond zat. Maar wat zijn nu juist verborgen gebreken en hoe kun je alsnog actie ondernemen?

  Lees meer
 11. Duurste huis van België

  Te koop: één van de duurste huizen van het land

  Wie genoeg geld op zijn spaarrekening heeft staan, kan momenteel bieden op een van de duurste woningen van het land. In het Square du Bois, of het 'miljardenkwartier', staat een herenhuis te koop met een startprijs van 2,5 miljoen euro. Een koopje, want je krijgt er acht slaapkamers, bijna evenveel badkamers, een spa met stoombad, solarium, jacuzzi, bar en zwembad voor.

  Lees meer
 12. Schat

  'Een woning schatten is geen exacte wetenschap'

  Volgens de jongste editie van de Notarisbarometer zijn de vastgoedprijzen het voorbije kwartaal weer gestegen. Dat zijn ongetwijfeld interessante statistieken voor de vastgoedsector, maar kopers en verkopers houden daar het beste niet te veel rekening mee. Zulke algemene cijfers zeggen niets over de waarde van hun specifieke woning, zegt Hendrik Tanghe van aankoopmakelaar Vinta.

  Lees meer