Nieuws uit de vastgoedwereld

Wat u als (ver)koper of (ver)huurder zeker moet weten over de huidige vastgoedwereld? Dat leest u hier.
 1. Roma Antwerpen Schoonste Gebouw

  Dit is het Schoonste Gebouw van Antwerpen

  Architectenwoning Walter Van den Broeck en De Roma mogen zich twee jaar lang ‘Het Schoonste Gebouw’ van Antwerpen noemen. Het kleinschalige privé-initiatief Architectenwoning Walter Van den Broeck wist de vakjury sterk te bekoren en werd door haar uitgeroepen tot Het Schoonste Gebouw 2017. De Roma wist meer dan de helft van de totaal uitgebrachte stemmen in de wacht te slepen en is dus duidelijk de publiekslieveling. Beide winnaars krijgen een prijs van 4000 euro.

  Lees meer
 2. Eigen woning

  Is een eigen huis wel een goede investering voor u?

  Voor veel Belgen is het verwerven van een eigen huis de beste investering die ze kunnen doen. Wie een huishuur moet betalen, ziet zijn geld immers verdwijnen in de zakken van een huisbaas en dat, bij manier van spreken, tot in de eeuwigheid. Maar is een eigen huis wel echt die goede belegging? Hoe groot is het rendement van een eigen woning trouwens?

  Lees meer
 3. informatieplicht bij vastgoed

  Informatieverplichtingen bij verkopen van vastgoed

  Wie een huis, appartement of een bepaalde woning te koop of te huur stelt in vorm van publiciteit kijkt best even of er een bepaalde informatieplicht aan te pas moet komen. Zo is er de ruimtelijke ordening voor stedenbouw, de overstromingsgevoeligheid en het EPC.

  Lees meer
 4. Verborgen gebrek aan woning

  Verborgen gebreken aan je woning: wat nu?

  Je zal het maar voorhebben. Koop je de woning van je dromen en blijken er na een tijdje verborgen gebreken op te duiken. Niet fijn, want je kon natuurlijk niet weten wat er achter de muren of in het plafond zat. Maar wat zijn nu juist verborgen gebreken en hoe kun je alsnog actie ondernemen?

  Lees meer
 5. Duurste huis van België

  Te koop: één van de duurste huizen van het land

  Wie genoeg geld op zijn spaarrekening heeft staan, kan momenteel bieden op een van de duurste woningen van het land. In het Square du Bois, of het 'miljardenkwartier', staat een herenhuis te koop met een startprijs van 2,5 miljoen euro. Een koopje, want je krijgt er acht slaapkamers, bijna evenveel badkamers, een spa met stoombad, solarium, jacuzzi, bar en zwembad voor.

  Lees meer
 6. Schat

  'Een woning schatten is geen exacte wetenschap'

  Volgens de jongste editie van de Notarisbarometer zijn de vastgoedprijzen het voorbije kwartaal weer gestegen. Dat zijn ongetwijfeld interessante statistieken voor de vastgoedsector, maar kopers en verkopers houden daar het beste niet te veel rekening mee. Zulke algemene cijfers zeggen niets over de waarde van hun specifieke woning, zegt Hendrik Tanghe van aankoopmakelaar Vinta.

  Lees meer
 7. HC Stoppen

  Huurder kan nu ook kortlopend huurcontract stopzetten

  Onder het nieuwe Vlaamse Huurdecreet kunnen ook huurcontracten van een, twee of drie jaar vroegertijdig worden stopgezet door de huurder.

  Lees meer
 8. PB

  Ook bij vertrek huurder wordt plaatsbeschrijving verplicht

  Om het aantal discussies in te perken over welke schade een vertrekkende huurder moet vergoeden, kunnen huurder en verhuurder binnenkort ook op het eind van het huurcontract een plaatsbeschrijving eisen.

  Lees meer
 9. VIEW

  Huurwaarborg gaat van twee naar drie maanden

  De Vlaamse regering trekt de huurwaarborg op van twee naar drie maanden.

  Lees meer
 10. Aflossing Lening van de kinderen

  Is het een goed idee om mijn kinderen elke maand een vast bedrag te geven voor de aflossing van hun lening?

  Mijn drie volwassen kinderen zitten in de fase van kopen en/of verbouwen van een woning. Jammer genoeg heb ik geen financiële reserve om hen daarin te ondersteunen door hen elk een stevige geldsom te geven. Nu bedacht ik dat het wel financieel haalbaar moet zijn om hen elke maand bijvoorbeeld 200 euro te geven zodat ze meer kunnen afbetalen en dus een grotere lening kunnen aangaan. Is dit een goed idee? Of zitten er financiële of juridische addertjes onder het gras?

  Lees meer
 11. 4 manieren lening woning

  Vier manieren om niet in de problemen te komen met je lening

  Klaar om je woondroom te realiseren en een huis te bouwen of te kopen? Dan sta je wellicht ook voor de moeilijke keuze om een goede hypotheeklening te vinden. En dat houdt meer in dat het opsporen van het laagste tarief.

  Lees meer
 12. H&J

  Door een kronkel in de wetgeving staan Heidi en Jeroen binnenkort op straat

  Als ze niet snel een oplossing vinden, staan Heidi, Jeroen en hun twee kinderen binnen veertien dagen op straat. Ze kochten een huis, zegden hun huur op maar nu krijgt een sociale woningmaatschappij voorkooprecht. “Dit is een ramp”, zegt het gezin.

  Lees meer